Antena Meniu Search
x

Ceaune cu gulaș și găluște din belșug, la Festivalul Apelor Minerale din Harghita-Băi

Zeci de corturi în mijlocul pădurii, muzică tradiţională şi o atmosferă de sărbătoare: la Festivalul Apelor minerale de la Harghita Băi, mâncarea a fost vedeta! Bucătari pricepuţi au încins ceaunele şi s-au întrecut în preparate ca la mama acasă.

de Redactia Observator

la 08.09.2019, 11:22

Vezi și

Zeci de corturi în mijlocul pădurii, muzică tradiţională şi o atmosferă de sărbătoare: la Festivalul Apelor minerale de la Harghita Băi, mâncarea a fost vedeta! Bucătari pricepuţi au încins ceaunele şi s-au întrecut în preparate ca la mama acasă. Gătite, cum altfel - cu apă minerală, la foc mic, tocăniţa, gulaşul şi iahnia i-au cucerit pe turişti. 

Cu o tocăniţă tradiţională cu varză murată, o gospodină din părţile locului, bucătăreasa de ocazie, vrea să impresioneze cel mai pretenţios juriu din staţiunea Băile Harghita, adică turiştii.

Alt tuci încins, aromele diferă însă, de data aceasta. În faţa ceaunului plin cu gulaş din carne de viţel şi găluşte din belşug, nimeni nu rezistă, mai ales că e gătit cu un ingredient specific zonei: apa de la izvoarele minerale vestite în toată ţara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe lângă carne, bucătarii aruncă în ceaune fasole, ardei, morcovi şi alte legume proaspete, culese chiar din grădinile lor.

Nici iubitorii de peşte nu sunt uitaţi. Pentru ei a fost pregătită o supă iute. Nimeni nu a plecat flămând de la petrecere, iar cei pasionaţi de gătit au luat cu ei şi reţetele localnicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ceaune cu gulaș și găluște din belșug, la Festivalul Apelor Minerale din Harghita-Băi