Antena Meniu Search
x

Cefa, capitala atelajelor ecvestre!

Timp de trei zile, multipli campioni ai sporturilor ecvestre îşi vor disputa primele locuri la competiţia internaţională de atelaje

Vezi și

Timp de trei zile, multipli campioni ai sporturilor ecvestre îşi vor disputa primele locuri la competiţia internaţională de atelaje

37 de atelaje s-au aliniat astăzi la startul celor trei zile de probe. Nu par multe, dar să nu uităm de atleţii de la capătul celălalt al hăţurilor. Caii de la Cefa, cei mai mulţi din rasa lipiţană sunt antrenaţi zilnic, pentru campionatele europene şi mondiale. În România, frumoasele specimene nu au foarte mult prilejuri de a-şi dovedi abilităţile. Aşa că, în concursuri de elită ca cel de la graniţa cu Ungaria, competiţia e acerbă.

Printre concurenţii cu multă graţie, dar şi cu mari emoţii se numără şi Paula Nistor. "Calul meu se numeste Steronica, are 17 ani. A fost destul de stresat, sunt mulţi oameni în jur", spune aceasta. Tânăra are tot atâţia ani cât calul ei şi este, asemenea tatălui care a iniţiat-o în arta călăriei, o împătimită a acestui sport.

A urcat pe şei din ce în ce mai înalte, până când s-a simţit pregătită să îşi măsoare forţele în competiţiile cu atelaje. "Trebuie sa fii foarte concentrat sa conduci un asemenea atelaj tras de patru cai".

Şi trebuie să mai ai o calitate. Un buzunar adânc, care să poată finanţa o trăsură cu preţuri între 3.500 şi 10.000 de euro. Sportul cu atelaje este considerat cel mai scump după Formula 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Cefa, capitala atelajelor ecvestre!