Antena Meniu Search
x

Observator Special: Cei mai batrani evazionisti din Romania, producatorii de tuica si vin

Unora dintre romani poti sa le maresti birurile, sa le iei bani, sa le scumpesti benzina, dar niciodata sa nu le atingi bautura! Dupa ce-au gustat toata ziua din butoaie, comisarii le-au spus ca sunt acuzati de evaziune fiscala.

Vezi și

In comuna Fitionesti sunt cei mai batrani evazionisti din Romania.

Dupa ce-au gustat toata ziua din butoaie, comisarii au plecat fericiti. Doar ei, pentru ca oamenilor le-a cam pierit zambetul de pe buze cand anchetatorii le-au spus, printre sughituri, ca sunt acuzati de evaziune fiscala. Cum? va intrebati. Pai, e simplu. Au prea multa bautura.

 “Inseamna ca in Fitonesti sunt 3000 de infractori, ca nu exista un cetatean care sa nu aiba 50, 60 de litri de tuica”, spune Iordache Cazacu, primarul comunei Fitionesti.

Bine, mult prea multa bautura. Dar nu ne-am lamurit cu un singur lucru. Daca toti au si nimeni nu vinde, de unde evaziunea fiscala?

“Se fac cercetari pentru producerea de produse accizabile, ce intra sub incidenta regimului de antrepozitare, in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea competenta”, Nicolae Parcalabescu, prim procuror al Parchetului Panciu.

Acest raspuns ne-a ametit mai ceva ca doua pahare de vin de Vrancea baute pe stomacul gol. De fapt, intregul scandal are la baza noul Cod Fiscal, care spune ca orice persoana care are in casa mai mult de 50 de litri de alcool, trebuie sa plateasca taxe. La jumate, daca e pentru consum propriu, in intregime, daca posesorii licorilor bahice au de gand sa le vanda. In caz contrar, sunt considerati evazionisti.

Cand a auzit ca bravii lui concetateni sunt luati la ochi de organe, primarul a vazut negru-zaibarel in fata ochilor.  “Oamenii sunt foarte revoltati, foarte necajiti. Am cerut sprijin presedinteului Consiliului Judetean Vrancea. Astazi am inteles, a luat deja legatura cu premierul Romaniei pentru modificarea acestor legi aberante”, a spus acesta.

Aberante sau, legile sunt in vigoare. Asa ca satenii s-au trezit cu pivnitele la control. Unii s-au revoltat, altii s-au resemnat, dar toti sunt convisi ca totul este o mare conspiratie. Iar tensiunea mocnita a inceput sa fiarba mai ceva ca mustul in damigene.

Brusc, tot mai multi dintre cei vizati de perchezitiile inopinate si-au adus aminte ca anchetatorii n-au lucrat tocmai ca la carte. Ba mai mult, nici nu le-au in considerare declaratiile.

Acuma, nenorocirea biblica abatuta asupra comunei vrancene s-a extins si in comunele vecine. Cu 30 de dosare penale pentru evaziune fiscala deja pe rol, putem vorbi de o molima a vinului care bantuie prin gospodariile producatorilor de licori bahice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Cei mai batrani evazionisti din Romania, producatorii de tuica si vin