Antena Meniu Search
x

Video Cei mai buni câini de salvare din Europa se întrec la Craiova. Ce misiuni au de îndeplinit, în condiţii-limită

Cei mai buni câini de salvare din Europa se întrec duminică la Craiova. Echipe de pe întreg continentul participă la competiţie. Sunt câini de salvare civili, antrenaţi de voluntari pentru a interveni în zone calamitate, în dărâmături sau pe terenuri greu accesibile pentru a găsi posibile victime. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 10.04.2022, 14:56

Vezi și

Evenimentul de duminică este foarte important. Dacă pentru stăpânii şi antrenorii câinilor este un concurs şi o simulare, căţeii nu fac o diferenţă între o misiune reală de salvare şi ce se întâmplă azi la Craiova.

Ce misiuni au de îndeplinit câinii

"Este în plină desfăşurare misiunea de căutare în dărâmături. În momentul acesta, câinele se află pe traseu. Suntem într-un loc unde o clădire a fost afectată de o explozie, iar condiţiile nu sunt deloc uşoare. Câinii trebuie să găsească în cel mai scurt timp persoanele aflate ascunse, printre dărâmături", arată reporterul Observator Cristina Oprea. "Urmează proba de obedienţă şi căutare în pădure".

Câinii de salvare din România, în topurile europene

România este campioană. Avem unii dintre cei mai buni câini de salvare civili din Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Cei mai buni câini de salvare din Europa se întrec la Craiova. Ce misiuni au de îndeplinit, în condiţii-limită