Antena Meniu Search
x

Observator Special: Armata de patrupede a fortelor de ordine romanesti

Cainii ne sunt cei mai buni companioni inca de pe vremea in care stramosii nostri vanatori-culegatori se adaposteau in pesteri. Secolele au trecut, iar omul si-a dat seama ca un caine e capabil sa faca mult mai mult decat sa fugareasca animalele salbatice sau sa-l apere de dusmani.

Vezi și

Mirosul dezvoltat, auzul fin, perseverenta si devotamentul l-au transformat in salvator. Asa ca, fie ca discutam despre caini care cauta persoane disparute sau care miros imediat drogurile transportate de traficantii de narcotice, patrupezii au devenit indispensabili fortelor de ordine.

Patrupedele din fortele speciale sunt de nelipsit din dotarea Politiei si Jandarmeriei de mai bine de 60 de ani. De la finele celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cainii au fost antrenati pentru misiuni de lupta sau de gasire a persoanelor disparute.

Nom este primul caine din tara noastra specializat in gasirea persoanelor inecate. Spre deosebire de confratii lui de canisa, Nom are studii in afara. S-a pregatit tocmai in Germania pentru a putea ajunge in elita chinologica de la noi.

Fiecare caine este pregatit pentru o anumita specializare. In functie de necesitati. Armata de patrupede a fortelor de ordine romanesti este pregatita pentru orice situatie: prelucrare urme, interventie, patrulare, detectare stupefiante, detectare explozibili sau cautare de cadavre.

Antrenamentul unui astfel de caine dureaza intre trei si cinci luni, in functie de specializare. Pentru ca un caine sa fie eficient, trebuie sa stie si ca este iubit si respectat.

Anual, patrupedele trebuie sa primeasca unda verde de la specialistii de la Centru Chinologic Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Armata de patrupede a fortelor de ordine romanesti