Antena Meniu Search
x

Antena 3 ofera romanilor cel mai mare drapel din lume

In 27 mai 2013 Antena 3 si fabricadesteaguri.eu ofera romanilor un cadou: cel mai mare steag national din lume. Uriasul drapel are o lungime de 330 de metri, o latime de 220 de metri si cantareste 5 tone.

Steagul va fi desfasurat de o echipa de 200 de persoane pe Aerodromul Clinceni si va fi omologat in GUINNESS WORLD RECORDS.

Pentru realizarea steagului a fost nevoie de sute de ore de munca, zi si noapte, de gasirea unor solutii ingenioase pentru confectionarea si transportarea drapelului in locatia in care va fi desfasurat! Primele fasii din steag au inceput sa fie cusute acum doua luni. O prima experienta utila pentru ce se va intampla astazi a fost intinderea unui drapel urias al Uniunii Europene pe peluza din fata Palatului Parlamentului, in data de 9 Mai.

Astazi, pe Aerodromul Clinceni, Antena 3 va avea o desfasurare de forte pe masura evenimentului. Va fi folosit pentru prima data in Romania, ca studio de televiziune, un sistem revolutionar – Dinner in the sky. Uriasa platforma folosita de obicei in scopuri comerciale va fi amenajata ca studio de televiziune. Sabina Iosub si Niels Schnecker vor comenta evenimentul impreuna cu invitatii speciali de la inaltimea de 50 de metri. Tot de la acea inaltime, cea mai mare la care a fost amenajat vreodata un studio de televiziune, telespectatorii vor avea o imagine de ansamblu fabuloasa a tot ce se intampla pe pista aerodromului Clinceni. In apropierea pistei va mai fi amenajat un ministudio, acolo unde gazda va fi Lorena Burlacu.

Pe parcursul zilei, vor fi invitati sa vorbeasca despre Tricolorul Romaniei militari care au slujit drapelul in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan, sportivi, artisti, piloti, parteneri ai evenimentului. Reporterii Antena 3 vor transmite de la Clinceni cele mai importante momente. Grafica postului va fi modificata pentru data de 27 mai, in concordanta cu semnificatia evenimentului.

Transmisiunile Antena 3 vor fi asigurate cu zeci de camere, echipa de productie depasind 100 de reporteri, regizori, cameramani si producatori. Pe langa cele deja mentionate, publicul va vedea imagini surprinse dintr-un balon cu aer cald al Aeroclubului Romaniei, dintr-un elicopter al Ministerului de Interne si dintr-un avion al Aeroclubului Romaniei.

In jurul pranzului, reprezentantul Guiness Worl Records va incepe procedura de omologare a recordului, moment care va fi transmis si el in direct la Antena 3.

La ora 17 va incepe un moment festiv, iar gazda va fi Mihai Gadea. Printre cei care vor tine scurte discursuri vor fi premierul Victor Ponta, ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, ministrul de interne Radu Stroe. Iar un reprezentant al Muzeului Militar va vorbi despre semnificatia Drapelului National.

Imnul National Desteapta-te, Romane! va fi interpretat de o orchestra militara care, inainte de ora 17 va mai avea un moment artistic de inalta tinuta. In timpul festivitatii, publicul va urmari si Drill Team-ul Regimentului de Garda, un moment impresionant de manuire a armelor.

Timp de 20 de minute, deasupra celui mai mare Drapel National din lume se va produce o demonstratie spectaculoasa a aviatorilor de la Aeroclubul Romaniei. Hawks of Romania si avioanele lor Extra 300, in culorile tricolorului, isi vor arata maiestria intr-o demonstratie care va taia respiratia celor prezenti. Parasutistii Aeroclubului vor face si ei o demonstratie si vor ateriza pe steag.

Seara se va incheia cu o Editie Speciala Sinteza Zilei, care va debuta cu o surpriza uriasa pentru toti romanii, un moment artistic memorabil. Apoi, Mihai Gadea si invitatii sai vor vorbi despre romani – eroi ai zilelor noastre, oameni care prin munca, pasiunea si daruirea lor, au devenit modele pentru noi toti.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Fabrica de Steaguri, Aeroclubul Romaniei, Ministerul Apararii Nationale, Dinner in the sky, Caroli, Novensis si Rompetrol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Antena 3 ofera romanilor cel mai mare drapel din lume