Antena Meniu Search
x

Cel mai mare şi delicios kurtos a fost preparat la Sfântu Gheorghe! Producătorii celuu mai mare colac vor să doboare recordul!

Titlul de cel mai bun kurtoskalacs i-a provocat pe productorii celebrului colac unguresc din Sfântu Gheorghe să-şi depăşească limitele.

Vezi și

Titlul de cel mai bun kurtoskalacs i-a provocat pe productorii celebrului colac unguresc din Sfântu Gheorghe să-şi depăşească limitele. Aşa că au preparat un kurtos uriaş, lung de 12 metri, cu care, la anul, vor să doboare recordul mondial.

''Kurtos', înseamnă burlan sau horn,  în limba maghiară, aşa că producătorii care s-au înscris în concurs au vrut să se apropie cât mai mai mult de denumirea celebrului colac.

Aşa că au preparat unul uriaş!

Concurenţă i-a făcut un alt colac, ce-i drept mai scurt ca dimensiune, însă cu un diametru de aproape un metru.

Festivalul Kurtoskalacsului şi al altor deliciilor dulci i-a provocat la propriu pe participanţi. Preparatul e o tradiţie în zonă de peste un secol. 

13 dintre cei mai buni producători de kurtos s-au întrecut în faţa juriului şi a sutelor de pofticioşi cu cei mai gustoşi colaci ungureşti. Au fost şi premii puse la bătaie de organizatori.

Hradics Zsuzsa, membru juriu: "E o tradiţie, e zona cu cea mai veche tradiţie din zona noastră şi scopul Festivalului Kurtoskolacs este să căutăm kurtos-ul cel mai bun al anului. Aici nu căutăm primul sau al doilea, ci kurtos-ul cel mai bun al anului."

Alături de localnici, până şi turiştii străinii s-au înghesuit să guste deliciosul Kurtos.

Pentru ca celebrul colac să fie cunoscut peste tot în lume, organizatorii festivalului au pus la cale şi o campanie de promovare şi au tipărit pliante în 19 limbi.

Răzvan Pascu, consultant marketing în turism: "Astfel de acţiuni care promovează turismul gastronomic cred că ar trebui continuate şi ar trebui să fie din ce în ce mai des, că sunt foarte mulţi turişti la nivel mondial care spun că oamenii încep să călătorească pentru turismul gastronomic."

Cea de-a doua rundă a concursului de la Sfântul Gheorghe are loc astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cel mai mare şi delicios kurtos a fost preparat la Sfântu Gheorghe! Producătorii celuu mai mare colac vor să doboare recordul!