Antena Meniu Search
x

Video Cele mai importante valori ale omenirii. Familia, pe primul loc

Valorile în care credem determină practic tot ceea ce facem. Întrebarea este "În ce credem?". Specialişti din mai multe domenii s-au reunit şi au identificat aproape 60 de valori pe care se bazează felul nostru de a fi, indiferent de colţul de lume de unde provenim.

de Redactia Observator

la 20.11.2020, 14:27

Vezi și
  • Au fost chestionate peste 500.000 de persoane, din toate colţurile lumii
  • Iubirea ocupă de abia locul 24 în clasamentul valorilor

Primele locuri în topul celor 56 de valori puse sub lupă în cadrul studiului sunt: familia, relaţiile şi siguranţa financiară. Cele mai multe regiuni ale lumii le pun în prim-plan în timpurile actuale. Semn că omul, indiferent de unde provine, nu se poate imagina fără cei dragi alături, dar şi că societatea actuală ne obligă în permanenţă să găsim resursele materiale care să ne satisfacă nevoile. Dar şi mai interesant este ce se întâmplă după primele 10 poziţii în clasament.

Ne dă de gândit faptul că sănătatea ocupă de abia poziţia a 13-a în preocupările noastre. Nici educaţia, care iată, ocupă locul 21, nu pare să fie o valoare atât de importantă pentru omenire. Cel puţin nu în Europa, şi nici în America de Nord. Chinezii şi africanii o consideră însă în continuare o prioritate.

Cele mai importante valori ale omenirii:

1. Familia

2. Relaţiile

3. Securitatea financiară

N-o să credeţi dar iubirea ocupă de abia locul 24. Nici pe fericire nu punem prea mare accent, iar egalitatea, apropo de protestele de amploare anti-rasiale pe care le-am tot văzut în acest an, este pe poziţia 41.

Ne aruncăm o privire şi la coada clasamentului, de unde vin concluzii îngrijorătoare. Nu sunt multe popoare care să considere încrederea o valoare fundamentală, şi nici libertatea de exprimare. Dacă vă întrebaţi ceea ce neglijăm cel mai mult ca prioritate, aceea este determinarea, care ocupă ultima poziţie în sondajul realizat în peste 150 de limbi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cele mai importante valori ale omenirii. Familia, pe primul loc