Antena Meniu Search
x

Celebra Gheţărie funcţionează deşi în acte este închisă

Mii de români riscă să se îmbolnăvească oricând, chiar cu ajutorul autorităţilor. Celebra Gheţărie, depozitul alimentar de la marginea Capitalei, funcţionează, deşi în acte este închisă de inspectorii sanitar-veterinari

Vezi și

 Pe sub mână. Aşa se vând alimentele la marginea Calitalei. La "Gheţărie", totul este la mica înţelegere. Chiar dacă este perioadă de prohibiţie - când, teoretic, pescuitul este interzis - comerciantul ne promite fără ezitare 400 de kilogram de caras. Şi la un preţ mic, dacă nu ridicăm pretenţii de factură.

După ce îşi consultă şeful, vânzătoarea vine cu mai multe oferte de preţ pentru marfa vândută ilegal. Iar patronul ne asigură cu nu vom avea nicio problemă dacă n-avem acte să justificăm marfa la un eventual control.

Gheţăria este raiul evaziunii fiscale. În acte, depozitul este închis de mai bine doi ani pentru că marfa era depozitată în mizerie. Iar carnea, mezelurile, lactatele şi peştele erau vândute în lăzi şi vitrine frigorifice scoase din priză. Acest lucru se întâmplă şi acum. Şocant este că autorităţile spun că nu pot face controale în depozit pentru că, la ei în documente, imobilul nu există.

Pe scurt, alimentele de la Gheţărie pot trimite consumatorii în spitale. Sunt vândute fără acte şi necontrolate de nimeni. Şi reprezentanţii Direcţiei Antifraudă din cadrul Fiscului, specializaţi în combaterea evaziunii, dau din umeri când sunt întrebaţi de ilegalităţile de la Gheţărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Celebra Gheţărie funcţionează deşi în acte este închisă