Antena Meniu Search
x

Cercetasii Romaniei

In Romania a revenit moda de acum 100 de ani a cercetasiei. Este un cuvant greu de pronuntat, dar si de pus in aplicare. In loc sa plece sa se relaxeze in vacanta la mare sau sa petreaca prin cubluri, mai nou, tinerii prefera sa munceasca. In natura.

Vezi și

“Prima data cand au auzit, m-au intrebat ce cercetez. Cercetasia este un mod de viata. Prima data au strambat din nas, unii m-au si jignit pentru ca au crezut ca o prostie", a spus unul dintre cercetasi.

Altfel spus, cercetasii cerceteaza viata. Invata prin munca si joaca. Nu e usor sa jonglezi cu trei bete, dar e un exercitiu bun pentru sincronizarea mainilor si pentru atentie. Urmeaza exercitiile de supravietuire. Le dezvolta concentrarea, simturile, colegialitatea, dar si rabdarea, dupa ce sunt legati la ochi. “Acum inteleg cum sunt orbii”, a spus o fetita.

De la exercitiile fizice, cercetasii trec la cele psihice. Ajung in cortul spiritual , in cel al comunicarii sau in biblioteca in aer liber.

Din ce in ce mai multi tineri vor sa devina cercetasi, desi organizatia exista de 100 de ani in Romania. “Astazi putem spune ca nu mai facem fata”, a declarat responsabilul pe Relatii Externe al Cercetasii Romaniei.

Moda nu costa mult. Cercetasii platesc doar un abonament anual de 50 de lei si transportul catre un loc in natura. Acolo nu se plateste cazare pentru ca se doarme in cort

Tinerii romani vor de fapt sa fie la fel ca americanii sau englezii. 65% dintre congresmanii americani au fost cercetasi. La fel si printul William si Kate Middleton.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Cercetasii Romaniei