Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cercetatori: apa potabila va deveni un lux in urmatorii 15 ani!

V-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla daca nu am mai avea acces la apa potabila? De curand, cercetatorii au anuntat ca apa va deveni un lux in urmatorii 15 ani

de Redactia Observator

la 25.05.2013 , 11:47

Se pare ca odata cu triplarea populatiei, consumul resurselor de apa a crescut de sase ori. Partea interesanta e ca in urmatorii 15 ani, spun aceiasi cercetatori, se estimeaza ca populatia Pamantului se va dubla, iar asta inseamna resurse insuficiente de apa. Asta in conditiile in care risipa de apa a atins valori nemaintalnite. Una din cinci persoane nu are acces la apa potabila, iar 3.900 de copii mor in fiecare zi macinati de boli cauzate de apa infestata pe care o consuma.

Ca sa va faceti o idee, o familie americana foloseste in medie 150 de litri de apa pe zi, in timp ce o familie din Africa foloseste numai cinci litri. In total, numai 0,007 la suta din totalul apei de la Pamant este potabila.

Criza se va declansa, cel mai probabil, in jurul anilor 2020 - 2025, aproximativ jumatate din populatia globului urmand sa fie grav afectata. Se estimeaza ca aceasta va lovi prima data Africa, Estul Mijlociu, Sudul si Sud Estul Asiei. Dar asta nu inseamna ca restul tarilor, chiar si cele care au rezerve importante, sa fie ocolite de criza. In aceste conditii, trebuie sa luam in serios avertismentul specialistilor si sa facem mici economii la apa.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Cercetatori: apa potabila va deveni un lux in urmatorii 15 ani!