Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cercetatorii britanici: barbatii se maturizeaza la 43 de ani

Toata lumea stie ca baietii se maturizeaza mai tarziu decat fetele, insa cercetatorii britanici vin cu cifre exacte. Barbatii se maturizeaza cu 11 ani mai tarziu decat femeile, mai precis, la 43 de ani.

Vezi și

Acesti atotcunoscatori au demonstrat stiintific, definitiv si irevocabil, ca barbatii sunt imaturi. Ba chiar au descoperit si varsta la care se maturizeaza complet: 43 de ani. Atunci creierul lor lucreaza la seriozitate maxima. La femei, maturizarea este completa la 32 de ani. Acum depinde si despre ce maturizare vorbim.

“Din cate stiu eu, studiile de specialitate nu precizeaza o varsta clara a maturizarii emotionale. Maturizarea emotionala are legatura cu experienta de viata si cu relatia materna si paterna. Cum am fost noi, in relatie cu parintii nostri. De foarte multe ori, aceste doua relatii ne dau cumva startul in viata si ne pregatesc de viata”, explica psihologul Anca Boalca.

Sigmund Freud, parintele psihanalizei, si-a dedicat viata pentru a studia aceste comportamente. Cum am putea noi sa le rezumam in cateva cuvinte? Noroc cu un specialist.

“Daca pana la pubertate, relatia materna este extrem de importanta pentru copil, daca vorbim despre baieti, de la pubertate, adolescenta, la adultul tanar, importanta e relatia paterna, pentru ca tatal este initiatorul in lumea barbatilor. Il invata sa se valorizeze, il invata sa actioneze in lume, in social. Ei, daca aceste relatii nu sunt destul de bine consolidate, sau nu se construiesc pe niste principii foarte clare, atunci ar putea tanarul baiat sa aibe o problema”, mai spune psihologul.

Problema se numeste lipsa de maturitate. Unul din patru barbati recunoaste ca este imatur. Eventual scoate si limba dupa ce este intrebat. De cealalta parte, trei din zece femei recunosc ca le-au dat papucii partenerilor lor din cauza lipsei lor de maturitate.

Printre actele copilaresti specifice barbatilor imaturi, femeile au enumerat: flatularea intentionata, ragaiturile, consumul alimentelor de tip fast food in timpul noptii si pasiunea pentru jocurile video.

“Sunt trei aspecte ce definesc, sa spunem asa, maturitatea emotionala. In primul rand, sa-si gaseasca propria valuare si sensul vietii, sa fie constient de forta lui, de puterea lui, ca ar putea sa-i controleze pe cei din jur si al treilea lucru este sa fie capabili de iubire, in relatia cu partenera”, mai spune Anca Boalca.

Cu alte cuvinte, singurul motiv pentru care barbatii se maturizeaza sunt femeile. Vor sa le fie pe plac. Iar daca ele vor barbati maturi, pai, barbati maturi sa fie. Daca o nava extraterestra ar rapi toate femeile pentru o saptamana, cand acestea se vor intoarce, pamantul va fi un imens parc de distractii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cercetatorii britanici: barbatii se maturizeaza la 43 de ani