Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cercetatorii britanici: electricitatea ne ingrasa!

Fara electricitate am fi mai slabi! O spun cercetatorii britanici care au studiat obiceiurile omului modern. Practic, aproape tot ce avem in jur e actionat de electricitate, incepand de la electronice si pana la electrocasnice.

Vezi și

Deci nu mai maturam, pentru ca aspiram. In bucatarie avem aparate care fac totul in locul nostru, iar divertismentul ni-l gasim la televizor. Vrem sa stim ceva, intram pe Internet. Vrem sa cumparam ceva, tot Internetul rezolva. Asadar, nu ne miscam cat trebuie, deci ne ingrasam.

Ce au in comun obezitatea cu electricitatea? Ei bine, un studiu arata ca cei care isi pierd noptile in fata calc sau la TV au sanse mult mai mari sa se ingrase si asta pentru ca mananca mai mult

Inainte sa fie electricitate, oamenii se culcau la apusul soarelui si se trezeau la rasarit. Si chiar daca romanilor le vine greu sa creada, studiul britanic arata ca cei care traiesc cat mai departe de Ecuator, unde sunt fluctuatii foarte mari in ceea ce priveste durata zilelor si noptilor, sunt mai predispusi sa se ingrase.

Cel mai probabil, noaptea nu ar fi inamicul siluetei daca n-ar exista tot felul de gadget-uri care sa ne tina in priza.

Un alt studiu al Universitatii din Munchen arata ca oamenii care se culca si se trezesc la ore diferite, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, au sanse mai mari sa fie supraponderali. Asadar, este indicat sa va culcati si sa va treziti la aceeasi ora, in fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cercetatorii britanici: electricitatea ne ingrasa!