Antena Meniu Search
x

Chinezii, aproape de avionul malaezian dispărut

Aeronava cu 239 de oameni la bord ar putea ieşi la lumină în curând. O navă chinezească ar fi interceptat un semnal de la cutiile negre ale aparatului de zbor. Recuperarea acestora ar putea face lumină în acest caz atât de controversat.

Vezi și

 Ipoteza unui atentat terorist a fost întărită de mărturiile făcute de prietenii piloţilor. Aceştia n-au recunoscut vocea care a transmis ultimul mesaj de la bordul avionului: Noapte bună, Malaezia 370.

Cutiile negre sunt însă singurele care pot în acest moment să confirme sau să infirme acest scenariu. Iar anchetatorii ar fi ajuns foarte aproape de ele.

Oficialii nu au confirmat, încă, dacă este vorba de cutia neagră a aparatului de zbor dispărut, dar frecvenţa interceptată este aceeaşi folosită de avionul în cauză. Există însă temeri că bateriile cutiilor negre s-ar putea epuiza înainte să fie localizată epava.

Dacă primul semnal a durat aproape zece minute, fără a putea fi înregistrat, un al doilea semnal a fost recepţionat cinci ore mai târziu, la două mile maritime distanţă de primul, dar a durat numai 90 de secunde.

Ceea ce pare să întărească ideea că bateriile cutiei negre sunt aproape terminate. Oficialii au promis că nu vor înceta căutările avionului, din respect pentru rudele pasagerilor. Zborul 370, care aparţinea companiei aeriene malaezine, a dispărut brusc de pe radare pe 8 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Chinezii, aproape de avionul malaezian dispărut