Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 8 ani, bătută şi abuzată de mamă şi de bunică, a fost salvată de prietenul ei cu trei ani mai mare, care a sesizat Protecţia Copilului

Într-o Românie cu mii de cazuri de violenţă în familie, un băieţel de 11 ani nu a mai suportat să-şi vadă prietena de opt ani bătută barbar de mamă şi bunică. Singur, a pus la cale un plan să o salveze pe fetiţă.

Vezi și

Într-o Românie cu mii de cazuri de violenţă în familie, un băieţel de 11 ani nu a mai suportat să-şi vadă prietena de opt ani bătută barbar de mamă şi bunică. Singur, a pus la cale un plan să o salveze pe fetiţă.

Filmarea e departe de a fi o joacă între copii. E de fapt un plan de salvare, născocit de un băieţel de 11 ani, care îşi dă seama că e pe cont propriu în încercarea de a-şi salva prietena de joacă. Tot satul din Prahova ar fi ştiut că fata de 8 ani este bătută cu lanţul, umilită, jignită. În înregistrare, îi povesteşte amicului ei că mama e cea care îi aplică cel mai dur tratament. Însă, nici bunica nu ar fi străină de chinurile copilei.

Mama fetei acuză: "Maică-mea zice că a bătut-o rău, a jucat cu picioarele pe ea. A jucat cu picioarele pe ea, de a omorât-o cu bătaie." Dă vina pe bunică, în grija căreia a lăsat copilul când a fost plecată la muncă, într-un alt sat. 

Fiica lui vitregă este acum în grija statului. Asta după ce ieri, alertaţi de primar, au venit asistenţii sociali care a văzut imaginile filmate de puştiul inimos. 

Acasă, cu mama, a rămas un băieţel de doar 8 luni. Despre care sora lui spunea că nici el nu este ferit de violenţă. Nu e primul copil pe care îl pierde. E tot o fetiţă. Copila de 8 ani îi povestea amicului că îşi doreşte să îşi întâlnească sora mai mare. Şi mai are un vis. Să primească educaţie. În casa în care a trăit se consuma alcool, şi-a văzut unchiul arestat pentru crimă, iar alt ajutor nu primea. Abandonase şi şcoala.  

Învăţătorul povesteşte că şi el a sesizat Protecţia Copilului, încă de acum doi ani. Însă, rezultatele anchetei sociale de atunci nu se cunosc. Acum, poliţia a deschis un dosar penal, pentru violenţă domestică. E doar unul cele aproape o mie de cazuri de copii agresaţi, în fiecare an, în propria familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » O fetiţă de 8 ani, bătută şi abuzată de mamă şi de bunică, a fost salvată de prietenul ei cu trei ani mai mare, care a sesizat Protecţia Copilului