Antena Meniu Search
x

Cinci morţi din cauza virusului West Nile, doar în ultima săptămână

Cinci oameni au murit din cauza virusului West Nile, doar în ultima săptămână. Numărul deceselor a ajuns, asltfel, la 30, de la începutul lunii mai până în prezent. 2

Cinci morţi din cauza virusului West Nile, doar în ultima săptămână - pixabay.com

Cinci oameni au murit din cauza virusului West Nile, doar în ultima săptămână. Numărul deceselor a ajuns, asltfel, la 30, de la începutul lunii mai până în prezent. 20 de noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu West Nile, virus transmis prin înţepătura de ţânţar, au fost confirmate în ultimele zile, cele mai multe fiind înregistrate în Bucureşti. 

Peste 230 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite au fost cauzate de infecţia cu West Nile, tot de la începutul lunii mai, potrivit datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Virusul West Nile se transmite prin înţepătura de ţânţar, atât în mediul urban, cât şi cel rural. 

Nouă decese s-au înregistrat în Bucureşti, patru în judeţul Iaşi şi alte trei în judeţul Olt. Câte două decese au fost înregistrate în judeţele Constanţa, Dolj şi Bihor şi câte un deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Suceava şi Teleorman.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cinci morţi din cauza virusului West Nile, doar în ultima săptămână