Video

Cinci produse pentru protecție solară, retrase de pe piață. Testele indică prezenţa unei substanţe ce poate duce la apariţia cancerului

De Ema Schweninger.
Publicat: 16.07.2021, 14:54.
Actualizat: 16.07.2021, 14:54

Folosirea unei loţiuni este esenţială, însă nu trebuie să uitaţi să vă asiguraţi că produsul este unul de încredere. Altfel riscaţi alte complicaţii. Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson retrage de pe piaţă mai multe tipuri de spray-uri şi o cremă pentru protecţie solară, pe motiv că folosirea lor ar putea duce chiar la cancer.

Este vorba despre cinci produse de protecţie solară care se vând şi în România. Compania Johnson & Johnson le cere oamenilor care au cumpărat aceste produse şi care le au acasă să nu le mai folosească. Testele au aratăt că acestea conţin o substanţă periculoasă care se numeşte Benzen. Expunerea pe o perioadă îndelungată la această substanţă poate duce la leucemie sau la alte tipuri de cancer de sânge. Testele au arătat că produsele conţin o cantitate mică. Compania va retrage produsele şi din farmacii şi din magazine. Medicii dermatologi ne îndeamnă să nu intrăm în panică pentru că în momentul în care folosim o astfel de cremă, pe piele ajunge o cantitate foarte mică.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.