Antena Meniu Search
x

Cinematograful de gheaţă din Piatra Neamţ!

Cinema la zero grade. Nu este vreun titlul de film, ci situaţia pe care o trăiesc cinefilii din Piatra Neamţ.

Vezi și

Singurul cinematograf din judeţ, care altădată era renumit prin filmele difuzate, supravieţuieşte acum cu câte 5 sau 6 spectatori foarte rezistenţi la frig. Iar angajaţii, în semn de apreciere, îi aşteaptă cu ceaiuri fierbinţi şi pături, bineînţeles, incluse în preţul de 6 lei al biletului.

Apa e caldă, lămâie este tăiată, cănile de ceai sunt pregătite. Filmul poate începe! Dar la minus câteva grade celsius doar un ceai fierbinte nu e de ajuns.

În cinematograful asemănat cu un iglu, oamenii care se încumetă să intre pot fi număraţi pe degete şi cu siguranţă pasiunea îi face să îndure frigul. Bine, pasiunea şi hainele foarte groase.

"Am venit şi cu mănuşi că nu se mai poate aici. Situaţia e dezastroasă", spune un băiat.

În sala de proiecţie, o aerotermă montată de câteva săptămâni, încearca să încălzească rândul din mijloc. Acolo stau TOŢI spectatorii.

Cândva sala de peste 300 de locuri era arhiplină, iar biletele se vindeau ca pâinea. CALDĂ, cu zile sau chiar săptămâni înainte. Toate au rămas doar amintiri.

Directorul face tot posibilul ca singurul cinematograf din judeţ să reziste. De la 1 aprilie cinematograful "de gheaţă" urmează să fie redenumit. Centrul Naţional al cinematografiei a aprobat acum două zile noul nume.

CINEMATOGRAFUL "Draga Olteanu Matei". Asta deşi Ministerul Culturii, de unde trebuiau să vină banii pentru reamenajare sau măcar un calorifer, oferă de trei ani doar promisiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cinematograful de gheaţă din Piatra Neamţ!