Antena Meniu Search
x

Ciobanii moderni iti fac mieii pachet

Ciobanii mioritici s-au modernizat. Pun mielul taiat la pachet si il iei ca si cum ar fi gata ambalat. Asa isi vand ciobanii animalele pe care le sacrifica in propria curte.

Vezi și

In plin sezon, multi si-au amplasat stanele la marginea marilor orase si vand fara teama oricui doreste. Animalul este ales de client si poate fi chiar rezervat. Despre normele de igiena, nimeni nu pomeneste nimic.

Ciobanul din imagini are stana la marginea Capitalei. Turma numara sute de oi si tot atatia miei. Sacrifica animalele inainte de a le vinde chiar in propria gospodarie.

25 de lei cere pe kilogramul de carne de miel la carcasa si 15 lei, in viu. Chiar daca vinde la poarta stanii, pretul nu este negociabil.

Autoritatile spun ca cei care cumpara miei sacrificati in locuri neautorizate risca sa se imbolnaveasca.

Sacrificarea animalelor pentru vanzare in propria gospodarie este interzisa prin lege si se sanctionaza cu amenzi de la 2.000 pana la 40.000 de lei. Producatorii pot taia animalele singuri doar pentru consumul propriu. Singurul loc din Capitala autorizat pentru sacrificarea ovinelor este Piata de Miei deschisa in sectorul 4.

In Romania, se sacrifica peste doua milioane de miei in perioada Pastelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ciobanii moderni iti fac mieii pachet