Antena Meniu Search
x

Circulaţia maşinilor vechi şi foarte vechi ar putea fi interzisă în Capitală

Circulaţia maşinilor vechi şi foarte vechi ar putea fi interzisă în Capitală. Ele ar urma să dispară treptat de pe străzi în următorii trei ani.

Vezi și

Circulaţia maşinilor vechi şi foarte vechi ar putea fi interzisă în Capitală. Ele ar urma să dispară treptat de pe străzi în următorii trei ani, pentru ca în 2021 să nu mai existe niciuna. Proiectul de hotărâre urmează să fie discutat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul vizează maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2. Asta înseamnă autoturisme produse până în anul 2000, deci cu o vechime de cel puţin 18 ani. Şi nu sunt deloc puţine, dacă ţinem cont că numai anul trecut, în Capitală, au fost înmatriculate peste o sută de mii de maşini la mână a doua. Hotărârea ar urmr să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2.

Din 2020, decizia ar fi valabilă şi pentru maşinile Euro 3, iar din 2021, pentru cele Euro 4. Potrivit proiectului, restricţia de circulaţia va fi valabilă în intervalul orar 06:00 - 22:00, iar cine nu o respectă, ar risca o amendă de două mii de lei.

Bucureştiul este în top 3 cele mai poluate capitale ale Europei, iar în oraşe precum Paris, Londra şi Berlin au fost deja implementate măsuri pentru restricţionarea autoturismelor diesel sau foarte vechi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Circulaţia maşinilor vechi şi foarte vechi ar putea fi interzisă în Capitală