Antena Meniu Search
x

Ciresele romanesti se vand de trei ori mai scump pe marginea drumului

Mici, gustoase si de sezon, ciresele ne lasa gura apa si portofelele goale. Noi inghitim in sec, iar samsarii ies pe plus

Vezi și

Acestia iau marfa la pret de nimic din livezile producatorilor si o vand de trei ori mai scump pe marginea drumului. Ciresele romanesti sau grecesti sunt scumpe. 

Drumul National 1, intre Bucuresti si Ploiesti, este plin cu samsari care vand cirese romanesti la suprapret. Pretul creste cu fiecare kilometru, cu cat sunt mai aproape de Bucuresti, cu atat pretul este mai mare. Pretul lor ajunge si la 40 de lei kilogramul. Intermediarii cumpara ciresele din Paulesti, judetul Prahova - patria cireselor de mai. Kilogramul se vinde si cu cinci lei pentru comerciantii care cumpara cantitati mari. La poarta, pretul creste pana la maximum opt lei.

Vestea buna este ca speculatorii nu au scapat basma curata, cel putin azi. Pentru multi dintre comerciantii de pe DN1, ziua s-a incheiat cu amenzi. Amenda este la legea 12 de 500 de lei.

In pietele bucurestene, putine sunt tarabele cu cirese romanesti. Domina marfa de import care se vinde si cu 50 de lei kilogramul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ciresele romanesti se vand de trei ori mai scump pe marginea drumului