Antena Meniu Search
x

Spectacolul cireșilor înfloriți în grădina japoneză din Parcul Herăstrău

Au înflorit cireşii în grădina japoneză din Capitală, astfel că cine a vrut să se simtă ca în Ţara Soarelui Răsare a dat duminică o fugă în Parcul Herăstrău.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 01:08

Vezi și

Au înflorit cireşii în grădina japoneză din Capitală, astfel că cine a vrut să se simtă ca în Ţara Soarelui Răsare a dat duminică o fugă în Parcul Herăstrău. A fost plin de oameni care s-au străduit să surprindă în fotografii cadrul perfect cu florile roz a cireşelor de mai. Iar pentru o "călătorie" completă, ziua se-ncheie - cum altfel - dacă nu cu o degustare de sushi.

O explozie de roz şi o ploaie de petale delicate. Acelaşi peisaj, surprins la o distanţă de mii de kilometri, în România şi în Japonia. Sute de oameni au ieşit să admire cireşii înfloriţi din Bucureşti şi să simtă parfumul din Ţara Soarelui Răsare.

La început de primăvară, japonezii sărbătoresc "hanami", ceea ce înseamnǎ de fapt "contemplarea florilor". A florilor de cireş, numite "sakura". Festivalul parfumat a devenit o atracţie turisticǎ în oraşe precum Tokyo, Kyoto şi Osaka.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Spectacolul cireșilor înfloriți în grădina japoneză din Parcul Herăstrău