Antena Meniu Search
x

Pericol pe Dunăre! Cod portocaliu de inundaţii!

E agitaţie teribilă în localităţile din preajma Dunării. Zeci de sate sunt în pericol, iar oamenii se tem ca apele să nu vină peste ei. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii.

Vezi și

E agitaţie teribilă în localităţile din preajma Dunării. Zeci de sate sunt în pericol, iar oamenii se tem ca apele să nu vină peste ei. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii 

Apa trece, cârciuma rămâne! După acest principiu par să se ghideze mai mulţi săteni din localităţile de lângă Dunăre, pe care apele le pun în pericol zilele acestea. În timp ce pompierii şi jandarmii consolidează digurile, localnicii îşi fac veacul la bar.

Salvatori în uniforme sunt deja în locurile unde Dunărea stă să răbufnească. Cu peste trei mii de saci cu nisip şi pământ, încearcă să înalţe scuturi care să ţină piept furiei apelor. Eforturile lor au ajuns şi la băncile barului din sat.

Localitatea Iglanii de Jos din Tulcea, din apropiere de braţul Sulina, e pe harta celor mai expuse în caz de inundaţii. Peste 50 de case de aici ar putea fi spulberate dacă debitul Dunării va atinge cota maximă la intrarea în ţară până sâmbătă, aşa cum au preconizat hidrologii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Pericol pe Dunăre! Cod portocaliu de inundaţii!