Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu pe Dunare! Inundatiile au izolat zeci de localitati

Apele au spalat un sfert din Romania. Sudul a intrat la apa. Sute de romani au ramas fara gospodarii. Jiul s-a dezlantuit sub cod rosu de inundatii, iar Dunarea sta sa iasa din matca.

Vezi și

Jiul si-a luat deja tributul. Doi oameni au ramas blocati in mijlocul apelor, la Ostroveni. Au scapat vii, dar si-au vazut animalele luate de viitura!

La Ramnicu Valcea, un magar ratacit in apele Oltului a fost salvat cu barca de pompieri. “Inunda tot, tot, tot. N-avem ce sa facem. Si se anunta ca vine mai rau, daca vine si Dunarea, ajungem iar ca acum patru, cinci ani”, spun oamenii.

Un scenariu pentru care oamenii se pregatesc deja. De astazi, Dunarea e sub cod portocaliu de inundatii, iar alerta va tine cel putin o saptamana. Apa a luat deja drumul in Buzau. Acolo, 1.400 de oameni din doua sate au ramas izolate, dupa ce singurul drum de acces a fost spulberat de viitura.

Parca uitati de Dumnezeu sunt mii de oameni din toata tara, care asteapta, de la ora la ora, un dezastru iminent. In total, zeci de rauri din toata tara sunt sub cod galben sau portocaliu de inundatii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu pe Dunare! Inundatiile au izolat zeci de localitati