Antena Meniu Search
x

COD ROSU de inundatii pentru raul Jiu

Este panica si disperare pe malurile Jiului. Hidrologii au instituit cod rosu, cea mai grava dintre avertizari. Mii de suflete privesc in aceste clipe spre cer si se roaga sa nu mai ploua.

Vezi și

Zeci de pompieri si jandarmi au fost trimisi sa intareasca digurile de pe malurile Jiului, dar apa pare mai rapida. In localitatea Balteni, din Gorj, raul a ajuns deja la casele oamenilor, dupa ce a acoperit 15 hectare de pamant, in doar cateva ore. Daca mai ploua, situatia ar putea deveni cu adevarat dramatica, spun localnicii.

Codul rosu pe Jiu a fost instituit in zona localitatii Racari, din Dolj. Autoritatile sunt pregatite si acolo sa intervina in cazul in care situatia scapa de sub control, dar probleme sunt si in judetul Buzau. 1.400 de oameni sunt rupti de lume dupa ce apa a rupt drumul.

Nici macar pompierii sau ambulanta nu pot ajunge la ei. Codul rosu este valabil pana deseara, la ora 20:00. Intre timp, hidrologii au mai emis cod galben si pe raurile: Trotus, Putna, Ramnicu Sarat, Jijia si pe raul Prut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » COD ROSU de inundatii pentru raul Jiu