Antena Meniu Search
x

"Codrii Seculari Bătrâna", o rezervaţie naturală de interes naţional

În munţii Poiana Ruscă există un loc mai puţin cunoscut. Vorbim despre o rezervaţie naturală de interes naţional "Codrii Seculari Bătrâna". O lume veche de 200 de ani se dezvăluie în fata celor care ajung acolo.

Vezi și

În munţii Poiana Ruscă există un loc mai puţin cunoscut. Vorbim despre o rezervaţie naturală de interes naţional "Codrii Seculari Bătrâna". O lume veche de 200 de ani se dezvăluie în fata celor care ajung acolo. Dacă în alte locuri copacii sunt puşi la pământ cu bunăştiinţă, acolo natura a rămas intactă. Însă pădurea nu e singura atracţie din regiune.​

Pe o suprafaţă de 140 de hectare sunt copaci înalţi, cu trunchiuri masive, vechi de 200 de ani. Un habitat neatins de om. Şi un loc sigur pentru animalele sălbatice.

Localnicii spun că zona merită promovată mai mult. Mai ales că tradiţiile şi obiceiurile sunt păstrate cu sfinţeniei în zonă şi astăzi.

Turismul rămâne singura şansă pentru cei care mai trăiesc în zonă. La aproape 1.000 de metri altitudine. Numai că nu sunt mulţi cei care se încumetă să parcurgă drumul dificil. Însă cei care o fac pot avea ocazia să vadă nu doar Codrii Seculari, ci şi câteva peşteri aproape necunoscute de români.

In muntii Poiana Rusca exista un loc unde parca timpul s-a oprit. O lume veche de 200 de ani se dezvaluie in fata celor care ajung acolo. Este rezervaria naturala de interes national Codrii Seculari Batrana. Un loc desprins parca din povesti dar, ca atatea altele din Romania, mai putin cunoscut. Daca in alte locuri se vorbeste de defrisari masive, aici natura a ramas intacta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » "Codrii Seculari Bătrâna", o rezervaţie naturală de interes naţional