Antena Meniu Search
x

Cofeina, pericolul din alimente

Mulţi români fac abuz de cafea! Dar nu e singura sursă de cofeină din alimentaţia noastră zilnică! Ceaiul, ciocolata, sucurile, energizantele, chiar şi unele medicamente o conţin

Vezi și

Mulţi români fac abuz de cafea! Dar nu e singura sursă de cofeină din alimentaţia noastră zilnică! Ceaiul, ciocolata, sucurile, energizantele, chiar şi unele medicamente o conţin

În cantităţi mici, cofeina este benefică. Dă energie. În doze mari, poate face însă mult rău. Problema e că e greu să estimezi ce doză consumi zilnic.

O cafea sau două, un suc, o ciocolată, un ceai după-amiază şi-aşa apar problemele. O cană cu ceai negru conţine 80 de miligrame de cofeină. O găsim şi în ciocolată, mai exact 100 de miligrame la 250 de grame. Cea mai mare doză se găseşte, însă, în energizante. 180 de miligrame la o cutie.

"Există surse de cafeină şi în anumite medicamente. E important să citim etichetele şi să întrebăm medicul dacă acestea conţin sau nu cafeină, pentru predispuşi la boli cardiace sau probleme gastrointestinale", a explicat Bianca Patrascu, psiho-nutritionist.

Excesul de cofeină mai poate provoca tulburări de somn, stres şi anxietate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cofeina, pericolul din alimente