Antena Meniu Search
x

Colegii de grădiniţă îl plâng pe Petru, băieţelul de 4 ani ucis de anestezie, la dentist: "Eu cu cine mă mai joc acum?"

Colegii de grădiniţă îl plâng pe Petru, băieţelul de 4 ani ucis de anestezie, la dentist: "Eu cu cine mă mai joc acum?", îşi întreabă ei mămicile. Micuţul din Mihăeşti, o comună de lângă Piteşti, a intrat în comă la stomatologie şi nu s-a mai trezit niciodată.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 17.02.2020, 10:41

  • Petru avea 4 ani şi 8 luni şi a fost anesteziat la stomatologie.
  • Băieţelul a intrat în comă şi a murit după două zile.

Colegii de grădiniţă îl plâng pe Petru, băieţelul de 4 ani ucis de anestezie, la dentist: "Eu cu cine mă mai joc acum?", îşi întreabă ei mămicile. Micuţul din Mihăeşti, o comună de lângă Piteşti, a intrat în comă la stomatologie şi nu s-a mai trezit niciodată.

Pentru Adrian avea 4 ani şi opt luni şi exact în urmă cu o săptămână mama lui l-a dus la una dintre cele mai apreciate clinici stomatologice pentru copii din Piteşti. Medicul a decis să cheme anestezistul şi să îl adoarmă pe micuţ. Băieţelul a intrat în comă după 45 de minute, pe scaunul dentistului, iar după două zile a murit.

Duminică, la Mihăieşti, a fost jale în toată comuna. Petru a fost înmormântat în sicriu alb, condus pe ultimul drum de sute de oameni.

La grădiniţa unde a învăţat educatoarele au pus o fotografie a băieţelului şi scrie sub ea "Îngeraşul Petru". Colegii lui întreabă unde a plecat şi cu cine se mai joacă ei acum.

Pe acelaşi subiect

"Este o tragedie greu de descris. Să îţi conduci copilaşul la mormânt. Sunt mamă, nu pot să vă spun ce durere simt în suflet. Petru era coleg cu copilaşul meu cel mic. Am plâns când m-a întrebat acum el cu cine o să se mai joace? Nu am ştiut ce să-i răspund. Cum îi poţi spune unui copil de 4 sau 5 ani că prietenul lui a murit, cum poţi explica moartea unui copil? Dumnezeu să îl primească pe îngeraş la El, iar pe familia lui să o ajute să treacă peste greutatea asta de nedescris.", a spus o mamă din Mihăeşti, citată de Curierul Zilei.

După zilele şi nopţile în care pe la capul micuţului Petru au trecut sute de persoane care i-au aprins lumânări şi s-au rugat pentru sufleţelul lui, duminică a venit timpul pentru înmormântare. Jalea a fost de nedescris atunci când micuţul a plecat de acasă pe drumul fără de întoarcere.

Convoiul mortuar a traversat comuna, iar pe la porţi erau bătrânii care plângeau: "Eu am aproape 80 de ani. Nu pot să vă spun ce am plâns când am auzit ce nenorocire s-a abătut asupra familiei. Ne aşteptăm să ne ducem noi ăştia bătrâni, nu copilaşii. Cum să îţi conduci copilul la groapă? E greu mamaie, nu ştiu cum s-or consola părinţii şi bunicii, mai ales bunicii. Dumnezeu să-l odihnească pe copilaş."

Un sobor format din 12 preoţi din comună, dar şi din satele învecinate, au oficiat slujba de înmormântare. Alături de preoţi s-a aflat şi Eugeniu Matei, fost protopop de Muscel, preot paroh al bisericii din Valea Popii: "E foarte dureros. Nici nu ştii cum să reacţionezi la aşa o tragedie fără margini. Sunt preot, am văzut multe tragedii, dar aşa durere, niciodată. Nici nu ştiu ce să le spun părinţilor, cum pot să îi consolez, e tragedie.", a spus preotul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Colegii de grădiniţă îl plâng pe Petru, băieţelul de 4 ani ucis de anestezie, la dentist: "Eu cu cine mă mai joc acum?"