Colinde şi bucate ca pe vremea bunicii, la Muzeului Satului
A curs vinul fiert în ulcele, iar sărmăluţele au fiert în ceaun, ca pe vremea bunicii. Totul preparat după reţete tradiţionale şi cu arome maramureşene. Pastrama de porc, tocăniţa, cârnaţii şi mămăliguţa au făcut deliciul vizitatorilor care au deschis poarta Muzeului Satului din Baia Mare.
Şi dacă a fost petrecere, au venit şi colindătorii. Pentru ei gazdele au umplut mesele cu nuci, mere şi colaci copţi în vatră.
Bucuroasă a fost şi gazda, dar şi zecile de maramureşeni care au deschis porţile Muzeului Satului. Ca să petreacă zilele până la Crăciunului ca pe vremea bunicii. Cu bucate alese, vin fiert, nuci şi cozonaci. S-au aprins focurile, iar sarmalele au fiert sub cerul liber. Femei pricepute au presărat peste bucate ce au ştiut mai bine.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰