Antena Meniu Search
x

Doi prefecţi şi un subprefect vor fi demişi pentru că n-au făcut faţă situaţiei!

Ninsoarea abundentă şi viscolul puternic au decretat stare de alertă şi în capitală. Primarul General Sorin Oprescu şi prim-ministrul Victor Ponta au convocat o şedinţă de urgenţă, aseară, la Comandamentul de Iarnă.

Vezi și

"Dacă se blochează capitala, ne blocăm cu toţii", a spus prim-ministrul.

Autorităţile monitorizează în permanenţă situaţia din judeţele puternic lovite de viscol şi ţin legătura cu prefecţii. Cele mai mari probleme au fost în Brăila şi Constanţa.

O mie două sute de oameni, cu 365 de utilaje, au lucrat la foc continuu pentru ca străzile din Bucureşti să fie curăţate. De teamă să nu rămână înzăpeziţi sau să nu aibă unde să-şi parcheze maşinile, locuitorii capitalei şi-au lăsat maşinile acasă atunci când au plecat la serviciu.

"Avem greutăţi cu maşinile lăsate pe partea dreaptă a drumului. Le mulţumesc bucureştenilor că au lăsat maşinile acasă şi au folosit mijloacele de transport în comun", a spus Sorin Oprescu.

Premierul Victor Ponta s-a declarat mulţumit de felul în care s-a făcut deszăpezirea în Bucureşti.

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, aflate timp de şapte ore sub cod roşu de viscol şi ninsori, utilajele de deszăpezire nu au mai reuşit să răzbească printre nămeţi.

Unii şoferi au reuşit să-şi croiască drum prin spatele utilajelor de deszăpezire, dar alţii au rămas blocaţi ore în şir, pe un ger năpraznic.

Cele mai mari probleme au fost, în ultimele ore, în Dobrogea. Constanţa şi Tulcea au fost lovite de ninsori abundente, dar şi de ploi care au transformat totul în patinoar.

"Situaţie extrem de serioasă în nordul judeţului Tulcea, fenomen ciudat, plouă, s-a transformat în gheaţă, au fost prinse maşini şi utilaje în gheaţă, un microbuz cu 20 de persoane şi maşini. Mai sunt lângă Hârşova 5 maşini, un autocar între Midia şi Corbu, se înaintează către ei, mai sunt în câteva locuri în care se merge cu utilaje către ei", a precizat şi Liviu Dragnea.

Militarii au ţinut legătura strâns cu medicii şi asistenţii de pe autospecialele SMURD. Ei au stat în alertă tot timpul ca să preia oamenii care aveau nevoie de ajutorul lor.

Autorităţile centrale au cerut în permanenţă veşti de la cele locale. Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că are în vizor pentru demitere încă doi prefecţi şi un subprefect.

"O să plece, dar în noaptea asta am nevoie de ei, de implicarea lor depinde viaţa unor oameni. Prefectul de Brăila nici nu mai este la coordonare, s-a lăsat înzăpezit", a spus Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Doi prefecţi şi un subprefect vor fi demişi pentru că n-au făcut faţă situaţiei!