Antena Meniu Search
x

Compania Bechtel și-a vândut utilajele

După ce a obţinut despăgubiri de zeci de milioane de euro de la statul român, compania Bechtel a mai primit acum câteva milioane

Vezi și

După ce a obţinut despăgubiri de zeci de milioane de euro de la statul român, compania Bechtel a mai primit acum câteva milioane

Peste 650 de utilaje - maşini de teren, camioane şi buldozere - sunt aliniate pe un câmp din Săvădisla. Stau pe bară de câţiva ani, de când s-au oprit lucrările la Autostrada Transilvania. Compania americană Bechtel, cea care a executat lucrările în zonă, pleacă din România şi, cum nu poate lua utilajele grele cu ea, le vinde.

Oamenii de afaceri au simţit imediat profitul. Au venit chiar şi din Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite sau Ungaria ca să pună mâna pe chilipiruri. Cei care au licitat online ar fi oferit sume astronomice pentru utilaje. Sute dintre ele s-au vândut ca pâinea caldă până să aibă loc licitaţia propriu-zisă.

Toate utilajele cumpărate trebuie ridicate până în data de 8 octombrie.

Compania americană Bechtel a construit 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, de la Cluj-Napoca la Câmpia Turzii. Proiectul autostrăzii Braşov-Borş trebuia să fie gata în 2012. Dar contractul a suferit mai multe modificări şi, în cele din urmă, a fost reziliat. Statul român a fost nevoit să plătească 37,2 milioane de euro pentru asta şi datorii de 50 milioane de euro companiei americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Compania Bechtel și-a vândut utilajele