Antena Meniu Search
x

Concurs de raliu in miniatura, la Targu-Mures

Ploile au pregatit terenul pentru un concurs de raliu, desfasurat in Targu Mures. Douazeci de piloti au profitat de vreme si s-au intrecut la marginea orasului, pe un traseu acoperit de namol.

Vezi și

Cursele au fost o distractie pentru tinerii fara permis de conducere, dar care stapanesc de minune sutele de cai putere.

Namolul a fost aruncat de sub roti la startul fiecarei curse, insa masinile nu s-au impotomolit datorita cauciucurilor groase cu care au fost echipate. Concurentii s-au pregatit saptamani la rand inainte sa se inscrie in competitie.

Intr-un astfel de concurs oricine poate sa fie pilot. Cei mai mici de varsta au primit cadou masini vechi de cateva sute de euro. Parintii, insa, i-au ajutat sa investeasca alte cateva sute de euro in piese noi si motoare mai puternice.

Bolizii sunt foarte solicitati pe terenul noroios si doar cativa ajung cu bine la finalul unei curse. Chiar daca este o pasiune costisitoare, raliul a cucerit multi tineri romani, iar organizatorii se bucura de liste pline cu participanti care atrag spectatori numerosi.

“Aceasta pasiune a inceput la prima etapa din Targu Mures, in 2003, aveam 10 ani, am participat cu o masina imprumutata si a intrat virusul in mine”, spune unul dintre participanti.

“Terenul acesta este un teren bun, e drenat, apa se scurge repde, cand ploua e noroi si asta da deliciu spectacolului”, spune Ioan Boros, organizator.

La concursul desfasurat la Targu Mures nu au existat restrictii de varsta sau viteza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Stiri sociale » Concurs de raliu in miniatura, la Targu-Mures