Antena Meniu Search
x

Condamnat la o viaţă de chin pentru că medicii nu au avut grijă de mama lui la naştere

Un copil nu poate vorbi şi nu se poate mişca. Şi a fost nevoie de şase ani şi jumătate de procese ca o instanţă să decidă că nimeni nu trebuie să răspundă pentru asta. Sebastian Lungu a fost condamnat la o viaţă de chin pentru că medicii nu au avut grijă de mama lui la naştere.

Vezi și

 În ciuda expertizelor şi a faptului că Sebi nu e şi nu va fi niciodată un copil normal, procurorii nu au găsit vinovaţi. Părinţii băieţelului continuă însă lupta. Sebi s-a născut acum şase ani şi jumătate. Cu cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului. În sala de naşteri, însă, mama sa fusese lăsată nesupravegheată. Bebeluşul a stat sugrumat. Iar lipsa de oxigen l-a transformat într-o legumă.

Părinţii lui caută dreptatea în justiţie. Au vrut ca medicii şi asistentele care au refuzat să-l ajute să vină pe lume sănătos să plătească. Cu toate acestea, după şase ani de procese, decizia procurorului de caz a şters practic cu buretele toate eforturile părinţilor lui Sebi. O decizie care a avut la bază un aviz al unei comisii a INML-ului nevalidată de către ministerul Sănătăţii.

Mai exact, nimeni nu trebuie să răspundă pentru trei vieţi distruse: a lui Sebastian, care se chinuie în fiecare zi, şi a părinţilor care şi-au dorit o familie normală. Pentru a-i face dreptate lui Sebi, Alina şi Nansi trebuie acum să înceapă alt demers în justiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Condamnat la o viaţă de chin pentru că medicii nu au avut grijă de mama lui la naştere