Antena Meniu Search
x

Condamnată de destin, ucisă de sistem

Destinul a condamnat-o la suferinţă, iar sistemul a ucis-o cu zile. O adolescentă cu deficienţe a murit la spitalul din Câmpulung, în braţele asistenţilor maternali care o creşteau

Vezi și

Destinul a condamnat-o la suferinţă, iar sistemul a ucis-o cu zile. O adolescentă cu deficienţe a murit la spitalul din Câmpulung, în braţele asistenţilor maternali care o creşteau

Iubirea era singurul ei limbaj. La 16 ani, Ana Maria nu putea să vorbească, să gândească sau să mestece. Avea, din naştere, un handicap sever. Nici corpul, nici mintea ei nu se dezvoltau normal.

Abandonată de părinţii ei naturali, copila a ajuns în grija unei asistente maternale. Cu ea, învăţase să comunice prin semne. Sâmbătă seara, i-a arătat, cu greu, că nu se simte bine.

Era 3 noaptea şi Ana Maria se simţea tot mai rău. Însă, când a ajuns Ambulanţa, mama ei de împrumut ar fi refuzat ajutorul medicilor.

Au mers abia a doua zi, cu maşina, la spitalul din Câmpulung. Ana Maria era deja în stare gravă. Cu abdomenul umflat, fata a intrat direct la Terapie Intensivă. Avea nevoie urgent de o ecografie. Însă duminică, singurii doi medici specializaţi erau liberi. Unul din ei a fost chemat de acasă. A aşteptat câteva zeci de minute. Prea mult pentru inima Anei.

O jumătate de oră, medicii au încercat s-o readucă la viaţă. Dar copila s-a stins fulgerător în braţele tatălui ei vitreg. Oficial, a ucis-o o reacţie alergică la o substanţă necunoscută.

Destinul ei umbreşte din nou sistemul medical, la doar 48 de ore după ce un alt tânăr a murit cu zile tot la Câmpulung. Liviu avea 27 de ani şi n-a putut face un simplu RMN. Niciun spital de stat din Argeş nu are dotările necesare. Iar unde sunt dotări, uneori nu sunt medici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Condamnată de destin, ucisă de sistem