Antena Meniu Search
x

Condimentele nu ne ajută să slăbim

Este foarte clar că slăbitul a devenit obsesia femeilor din întreaga lumea!

Vezi și

 Este foarte clar că slăbitul a devenit obsesia femeilor din întreaga lumea! Tocmai de aceea, dietele apar de pe o zi pe alta, iar trucurile pentru a scăpa de kilogramele suplimentare sunt din ce în ce mai multe.

Cred că majoritatea femeilor au auzit de mitul conform căruia dacă mâncam picant, slăbim mai repede. Şi cu siguranţă, multe au şi încercat trucul. Piper, chilly, ardei iute. Poate fi un adevărat chin să consumi toate aceste condimente, dar nimic nu le poate face să renunţe la speranţa că vor pierde kilogramele în plus.

Nu e o supriză faptul că cei care consumă alimente picante nu au sesizat modificări în greutate. Iar explicaţia e simplă. Condimentele ajută la accelerarea metabolismului, dar într-o proporţie insignifiantă şi de scurtă durată. Eternul învingător în lupta cu kilogramele rămâne sportul.

Cel mai bine ştiu asta cei care practică mult sport. Faptul că mâncam alimente care ne fac să lăcrimăm şi să transpirăm nu conduce la creşterea ritmului metabolic. În schimb, dacă facem exerciţii fizice, putem avea spreanţe de a scăpa de surplusul de kilograme.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm resemnaţi la condimente. Nicidecum. Acestea pot fi într-adevăr foarte benefice, dar în alte scopuri. Dacă vrem să folosim însă mâncarea iute în lupta cu greutatea, singurul mod în care spicy food-ul poate avea efecte e dacă mâncăm ceva îndeajuns de iute încât să ne facă să alergăm în jurul cartierului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Condimentele nu ne ajută să slăbim