Antena Meniu Search
x

SPITALUL GROAZEI din România. Un depresiv a ales să-și încheie socotelile cu viața din cauza condițiilor inumane

Moartea unui italian stabilit în Arad atrage atenţia asupra condiţiilor inumane din izolatorul secţiei de psihiatrie din oraş

Vezi și

Moartea unui italian stabilit în Arad atrage atenţia asupra condiţiilor inumane din izolatorul secţiei de psihiatrie din oraş. Bărbatul fusese internat pentru câteva ore acolo, după un episod psihotic. Dar prietenii acuză acum că locul i-ar fi accentuat depresia.

 Oamenii vor să ştie ce l-a făcut pe Antonio să-şi pună capăt zilelor în apele râului Mureş, după ce a fost externat. IAr reprezentanţii spitalului vor renova izolatorul.  Într-o încăpere, demnă mai degrabă de un lagăr decât de un spital, la 57 de ani, starea mentală a lui Antonio s-ar fi agravat, acuză prietenii.

După doar câteva ore petrecute în încăperea cu pereţi scorojiţi, igrasie, un geam înnegrit de mizerie şi caloriferul ruginit, problemele italianului s-ar fi agravat. Ajunsese la spital din cauza unui episod psihotic. La o săptămână distanţă de externare, Antonio posta pe pagina lui de Facebook o fotografie cu el stând pe malul apei. "Sunt aici", le transmitea prietenilor. După câteva ore, de pe malul râului Mureş, şi-a încheiat socotelile cu viaţa.

Italianul avea o funcţie de conducere într-o fabrică de canapele. Cunoscuţii spun că muncea chiar şi 17 ore pe zi. Iar surmenajul ar fi dus la depresie.

Condiţiile de la Psihiatrie au fost dezvăluite însă, abia săptămâna trecută, după ce Antonio di Spaldro s-a sinucis. Prietenii ştiau de problemele lui dar nu-şi imaginau că s-ar putea ajunge aici.  Pe pagina de Facebook a italianului, prietenii au postat zeci de mesaje de rămas bun. Antonio va fi înmormantat în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » SPITALUL GROAZEI din România. Un depresiv a ales să-și încheie socotelile cu viața din cauza condițiilor inumane