Antena Meniu Search
x

Imaginile groazei într-un spital din România. Pacienţii cu boli infecţioase, internaţi în saloane care arată ca nişte subsoluri

Imaginile groazei surprinse într-un spital din România anului 2018. Pacienţii cu boli infecţioase sunt internaţi în saloane care arată ca nişte subsoluri

Vezi și

Imaginile groazei au fost surprinse într-un spital din România anului 2018. Pacienţii cu boli infecţioase sunt internaţi în saloane care arată ca nişte subsoluri - cu pereţii scorojiţi, mobilierul ruginit şi aşternuturile paturilor negre. Conducerea spitalului Victor Babeş din Timişoara recunoaşte că bolnavii sunt în pericol, dar spune că nu au mai fost alte locuri. Celelalte salone sunt în renovare.

Un bunic în suferinţă pe un pat negru, lângă o noptieră plină de mucegai şi între patru pereţi pătaţi şi scorojiţi. La geamuri, sunt atârnate cearceafuri în loc de draperii. Sunt imagini surprinse în spitalul Boli Infecţioase din Timişoara şi publicate de o tânără pe o reţea de socializare. 

"Bunicul meu de 87 de ani stă în acel "salon" împreună cu alţi 7 sau 8 colegi de suferinţă, mănâncă în acele condiţii, îşi ţine lucrurile în acele noptiere infecte. (...) Încercaţi să vă păstraţi sănătoşi... Dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce", este mesajul publicat pe Facebook de Ana Maria Czap.

Riscuri există. O recunoaşte chiar conducerea spitalului, care s-a plâns că sunt prea mulţi bolnavi şi prea puţine locuri. 

Virgil Mustaţă, purtător de cuvânt la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: "Datorită faptului că în ultimul timp numărul de cazuri, au fost excesiv de multe şi au depăşit previziunile noastre am fost nevoiţi să introducem rapid un pat pentru a interna un pacient. Avem două, trei saloane de acest gen."

Şi primarul Nicolae Robu a reacţionat după ce imaginile au devenit virale. Edilul a postat mai multe fotografii cu saloanele spitalului care sunt în curs de renovare, dar în care, deocamdată, nu pot fi internaţi pacienţi. 

Anul trecut, aproape 10 milioane de lei au fost investite în lucrările de reabilitare a spitalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imaginile groazei într-un spital din România. Pacienţii cu boli infecţioase, internaţi în saloane care arată ca nişte subsoluri