Antena Meniu Search
x

Premierul Grindeanu, în conferinţa de la Bruxelles: "Mă gândesc să numesc la Ministerul Justiţiei o persoană apolitică" (VIDEO)

Aflat la Bruxelles, Premierul Sorin Grindeanu a spus oficialilor europeni că se gândeşte să numească un ministru de justiţie apolitic. A făcut declaraţia în prezenţa Prim-Vicepreşedintelui Comisiei Europene.

Aflat la Bruxelles, Premierul Sorin Grindeanu a spus oficialilor europeni că se gândeşte să numească un ministru de justiţie apolitic. A făcut declaraţia în prezenţa Prim-Vicepreşedintelui Comisiei Europene.

Premierul Grindeanu a susţinut o conferinţă de presă alături de Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Am adus clarificări din MCV, voi transmite ceea ce avem de clarificat, astfel încât să putem îndeplini toate cerinţele din MCV", a spus Grindeanu. 

"Am reiterat poziţia noastră fermă în a continua lupta împotriva corupţiei. Dacă vorbim de ceea ce s-a discutat foarte mult în România, deciziile CCR care se referă la articole din Codul Penal şi Codul de procedură penală, să poată fi aprobate în Parlament", a mai afirmat premierul.

"Mulţumesc pentru suport şi pentru ceea ce am discutat şi hotărât astăzi.", au fost primele declaraţii ale lui Grindeanu.

Întrebat de numirea Ministrului Justiţiei, Grindeanu a răspuns că ia în calcul posibilitatea numirii unei persoane apolitice.

"Am avut discuţii în aceste zile, cu mai multe persoane. Mă voi decide în perioada următoare în privinţa numirii Ministrului Justiţiei. Mă gândesc foarte serios să numesc o persoană din afara sferei politice. Probabil, la începutl săptămânii viitoare voi face o propunere", a conchis premierul Grindeanu.

Vicepreşedintele Comisie Europene, Frans Timmermans a vorbit despre importanţa abrogării OUG 13, care a provocat protestele uriaşe din România.

"Este un pas foarte bun că OUG 13 a fost retrasă. Este bine că Guvernul vrea să armonizeze legislaţia naţională cu normele UE, dar acest lucru trebuie făcut cu totală deschidere, astfel că oricine are un interes în asta, să stie ce se face, pentru a evita orice neînţelegere.

Dacă acest proces este făcut în mod transparent, cu implicarea comunităţii locale, atunci noi vom fi siguri că lupta împotriva corupţiei va fi continuată la aceeaşi intesitate ca până acum", a declarat Timmermans.

"Îl înţeleg pe premier când spune că nu este totul foarte clar pentru noi. Cred cu putere că, dacă respectaţi foaia de drum, vom ajunge unde trebuie. Lupta anticorupţie trebuie să respecte dorinţele poporului român, astfel încât cetăţenii să fie siguri că ţara lor să nu mai fie prinsă în ghearele corupţiei", a mai spus oficialul european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Premierul Grindeanu, în conferinţa de la Bruxelles: "Mă gândesc să numesc la Ministerul Justiţiei o persoană apolitică" (VIDEO)