Antena Meniu Search
x

Românii vor avea dreptul să meargă la doctor o dată la 3 ani!

Românii vor avea dreptul să meargă la doctor mai rar decât îşi duc maşina la ITP. Noul pachet de bază lansat astăzi de ministrul Sănătăţii prevede ca românii să fie consultaţi o dată la 3 ani.

Vezi și

Copii de la 4 la 18 ani vor putea fi consultaţi preventiv de medic o dată pe an.

De la 18 la 39 de ani, românii vor beneficia de o singură consultaţie la trei ani.

Cei peste 40 de ani pot beneficia de 1-2 consultaţii, plus un set de analize.

Acesta este calendarul prevăzut în noul Pachet de servicii medicale din România. Ministrul Sănătăţii l-a lansat astăzi în dezbatere publică.

Pachetul prevede în mod deosebit trecerea accentului de pe medicina spitalicească pe medicina prespitalicească, dar mai ales pe prevenţie, educaţie pentru sănătate, evitarea îmbolnăvirilor, a declarat Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătăţii.

Doar bolnavii cu boli cronice vor putea merge mai des la doctor. Una două consultaţii pe an la medicul de familie, un consult anual de specialitate şi un set analize.

Cât despre românii neasiguraţi, ei vor avea voie să intre în spital doar pe uşa de la Urgenţe. În rest, vor avea un medic de familie şi dreptul la planning familial. Ministrul vrea să elibereze spitalele de pacienţi "inutili", care ar putea să meargă la medicul de familie.

Datele pe care noi am fĂcut calcule erau între 30 şi 40%. Noi ne-am propus în primul an undeva între 5 şi 10 % şi ăsta e un termen optimist, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a anunţat tot astăzi şi noua listă cu medicamente compensate. Cele mai multe sunt pentru cancer, diabet, boli reumatice, prevenirea accidentelor vasculare şi hepatite virale, boli rare, Parkinson sau boli depresive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii vor avea dreptul să meargă la doctor o dată la 3 ani!