Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Consultaţiile şi analizele gratuite se lasă aşteptate

Pe hârtie - consultaţii şi analize gratuite. În realitate - coplăţi de tot felul şi timp lung de aşteptare.

de Redactia Observator

la 07.05.2014 , 20:03

 Pe hârtie - consultaţii şi analize gratuite. În realitate - coplăţi de tot felul şi timp lung de aşteptare. După ce a fost lăsat moştenire, de la un ministru al sănătăţii la altul, pachetul de bază a mai ratat un termen. Ar putea să intre în vigoare abia peste o lună.

Până atunci, un tur cu o cameră ascunsă, prin spitale, ne-a arătat adevărata faţă a unui sistem care trage să moară. Azi, într-o policlinică de stat, GRATUITE mai sunt puţine lucruri.

Chiar şi atunci când pacientul urmează toţi paşii scrişi în lege. Ionel Rotaru a fost la medicul de familie, şi-a luat biletul de trimitere, dar s-a trezit că trebuie să plătească.

Vezi și

Dacă am fi avut pachet de bază în sănătate, Ionel Rotaru ar fi avut dreptul să facă gratuit un set de analize. O lună în care sistemul să fie pus la punct, astfel încât pacienţii chiar să primească gratuit ce scrie în lege. Acum, pentru analize gratuite, cu trimitere, trebuie să ne programăm din timp.

Atunci când serviciile sunt decontate totuşi de stat, aparatele fie sunt stricate, fie lipsesc. Iar pacienţii sunt invitaţi la cabinetul privat. Când vine vorba de investigaţii mai complicate, precum tomografia computerizată sau RMN, pacienţii ajung, oricum, la privaţi. Care şi-au deschis sedii chiar în spitale. Acolo, nici vorbă de gratuitate.

Potrivit pachetului de bază, o astfel de investigaţie ar fi decontată, în parte, de stat, la indicaţia medicului specialist. Dar cum pachetul este în discuţii, de luni de zile, până când va fi pus în aplicare, pacienţii trebuie să plătească preţul integral.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Consultaţiile şi analizele gratuite se lasă aşteptate