Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Consumul de vin creste in Romania

Vinul se regaseste din ce in ce mai des pe mesele romanilor! In functie de culoare si de gust, se potriveste tuturor felurilor de mancare. Cu toate acestea, foarte putini dintre bautorii de vin stiu ca la carte ritualul

Vezi și

Un vin ca la carte mai intai trebuie desfacut, apoi urmeaza decantarea. Dar vinul nu are niciun farmec, daca nu este baut in compania unor prieteni.

Cei mai multi dintre romani aleg vinul in functie de recomandarile celor din jur si doar o mica parte se ghideaza dupa recomandarile specialistilor.

Pe langa culoarea cristalina pe care trebuie sa o aiba un vin bun, acesta trebuie sa puna in functiune toate simturile, inclusiv auzul, spun specialistii. “Deschiderea unei sticle de vin trebuie facuta cu delicatete, nu trebuie sa auzim niciodata sunetul acela, vinul trebuie desfacut pana aproape sa iasa dopul si ultima parte a dopului se trage afara usor cu mana, cu un suspin. se numeste the kiss of wine”, explica Cezar Ioan, editorul unei reviste de vinuri.

Unul dintre vinurile ale carui vanzari au crescut cu 40 la suta este rose-ul. Faptul ca Romania incepe sa creasca in ceea ce priveste consumul de vin, o dovedeste si prezenta unuia dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil din Franta.

Conform specialistilor, din ce in ce mai multi tineri din mediul urban consuma vin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Consumul de vin creste in Romania