Antena Meniu Search
x

Controlorii de trafic aerian, în grevă de avertisment, miercuri, timp de două ore

Controlorii de trafic aerian vor intra în grevă de avertisment, miercurea viitoare, timp de două ore, cauza fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, a declarat, joi, secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Andreiaș Păduraru

Controlorii de trafic aerian vor intra în grevă de avertisment, miercurea viitoare, timp de două ore, cauza fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, a declarat, joi, secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Andreiaș Păduraru

"Controlorii de trafic aerian vor fi în grevă miercuri, timp de două ore, între 11,00 și 13,00. Cauzele sunt neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, neajungerea la nicio înțelegere în urma unei consilieri avute cu Inspectoratul Teritorial de Muncă. Nu am ajuns la niciun rezultat", a spus Păduraru.

Potrivit acestuia, în cele două ore de grevă, ROMATSA va asigura, conform legii, o treime din traficul aerian, la care se adaugă aeronavele care transportă bolnavi, șefi de stat, prim miniștri, miniștri, avioanele militare, avioanele de căutare cu salvare și cele umanitare.

Andreiaș Păduraru a precizat că negocierile vor continua, chiar dacă a fost anunțată această grevă de avertisment.

"Noi, conform legii, suntem obligați să solicităm continuarea negocierilor chiar și pe perioada declanșării conflictului de muncă și chiar și a grevei de avertisment. Trebuie să respectăm legea și asta vom face", a precizat acesta.

Potrivit sindicalistului, în cazul în care nu se va ajunge la nicio înțelegere nici în urma acestei greve, o decizie referitoare la acțiunile viitoare va fi luată în cadrul Comisiei de negociere a sindicatelor.

"Vom stabili o hotărâre în cadrul Comisiei de negociere a sindicatelor. Așteptăm și avem speranța că ne vom întâlni, vom negocia și ne vom înțelege", a încheiat reprezentantul ATSR.

Zilnic, peste 2.000 de aeronave traversează spațiul aerian al României.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanțată de importanță națională, deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian și nu primește de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectivului de activitate sau pentru realizarea programului de investiții și dezvoltare.

Pentru serviciile de trafic aerian asigurate aeronavelor civile care survolează spațiul aerian al României, Regia Autonomă ROMATSA aplică prevederile reglementărilor EUROCONTROL (Organizația Europeana pentru Siguranța Navigației Aeriene), la care România a aderat din anul 1996.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Controlorii de trafic aerian, în grevă de avertisment, miercuri, timp de două ore