Antena Meniu Search
x

Controlorii RATB vor fi însoţiţi de polițiști

În Capitală, poliţiştii le ţin spatele controlorilor de bilete. Ca să evite agresiunile, de orice parte, şefii transportului în comun au cerut ajutorul Poliţiei Locale. Echipele mixte, controlori - agenţi de poliţie, au ieşit deja pe teren şi de data aceasta cei care călătoreau ilegal au lăsat tonul mai jos. Cine nu plăteşte călătoria riscă 50 de lei amendă. De 40 de ori mai mult decât preţul unei călătorii.

Vezi și

  În Capitală, poliţiştii le ţin spatele controlorilor de bilete. Ca să evite agresiunile, de orice parte, şefii transportului în comun au cerut ajutorul Poliţiei Locale.

Echipele mixte, controlori - agenţi de poliţie, au ieşit deja pe teren şi de data aceasta cei care călătoreau ilegal au lăsat tonul mai jos. Cine nu plăteşte călătoria riscă 50 de lei amendă. De 40 de ori mai mult decât preţul unei călătorii.

De astăzi, controlorii, dar şi pasagerii au întăriri - depinde cine are nevoie. Echipajele de intervenţie ale Poliţiei Locale a Capitalei au urcat în autobuze şi tramvaie.

În aproximativ trei ore, au fost întocmite aproximativ 250 de sancţiuni pe mijloacele de transport în comun. 250 de amenzi şi tot atâtea scuze. Doar că regula e simplă: transportul în comun e public, nu şi gratuit.

Dacă nu e civilizaţie, e amendă. Doar că nici amenzile nu ajută la calitatea transportului, pentru că banii ajung la la primăriile de sector, nu la RATB. Aproape 10 mii de euro pe lună.

În Capitală, circulă zilnic peste 600 de mii de călători. Zilnic cel puţin un controlor este agresat de călătorii care circulă fără să plătească 1,3 lei pe o călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Controlorii RATB vor fi însoţiţi de polițiști