Antena Meniu Search
x

Copii crescuți în condiții grele

Doi copii, de un an şi trei luni şi patru ani, trăiesc în condiţii grele doar pentru că părinţii lor au îndrăznit să treacă peste voinţa bunicilor, care s-au opus relaţiei

Vezi și

Doi copii, de un an şi trei luni şi patru ani, trăiesc în condiţii grele doar pentru că părinţii lor au îndrăznit să treacă peste voinţa bunicilor, care s-au opus relaţiei

Stau toţi patru într-un fost depozit de materiale de construcţii, de la marginea Timişoarei, în frig şi înconjuraţi de gunoaie. Mamei i s-a oferit posibilitatea să locuiască gratuit într-un centru specializat, alături de copii, dar nu a vrut. Acum riscă să îi piardă definitiv.

Muntele de gunoi şi cutiile de carton sunt, pentru Roberto şi Lorena, acasă. Cei doi fraţi, cel mai mare de patru ani şi jumătate, sunt crescuţi în condiţii cumplite.

Camera Lorenei este, de fapt, camera tuturor. Cei doi copii împart acelaşi pat cu părinţii. Câteva lemne aşezate într-un fost depozit de materiale de construcţii, de la marginea Timişoarei.

Lorena are piciorul în ghips şi e imobilizată. Şi l-a rupt în urmă cu câteva zile, în timp ce se se plimba cu trotineta. Mama ei o hrăneşte la pat, lângă o sobă dărăpănată.

Copiii au ajuns în stradă pentru că bunicii nu acceptă relaţia părinţilor. Tatăl e român, iar mama, de etnie romă. Nu au avut bani să cumpere o casă. Dar au vrut să rămână împreună. Inspectorii de la protecţia copilului ar putea să îi despartă însă.

În cursul dimineţii, colegii de la intervenţii în regim de urgenţă, s-au deplasat acolo şi au constat în ce condiţii trăiesc copii şi au încercat să o convingă pe mamă să dea copii în plasament.

Femeia nu s-a lăsat convinsă aşa că inspectorii de la protecţia copilului vor interveni în forţă. Micuţii vor ajunge, cel mai probabil, într-un centru de plasament, alături de alţi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Copii crescuți în condiții grele