Antena Meniu Search
x

Doi copii cu COVID-19 la o grădiniță privată din Iași. Unul dintre ei, contact cu bunica infectată

Doi copii de la o grădiniță particulară din Iași au fost depistați cu noul coronavirus, după ce unul dintre ei a intrat în contact cu un caz confirmat în familie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.07.2020, 15:13

Doi copii cu COVID-19 la o grădiniță privată din Iași. Unul dintre ei, contact cu bunica infectată
Doi copii cu COVID-19 la o grădiniță privată din Iași. Unul dintre ei, contact cu bunica infectată - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Unul dintre copii a fost contact direct cu un caz confirmat în familie.
  • Ambii copii sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, iar starea de sănătate este bună.

Bunica unuia dintre copii ar fi fost depistată anterior cu coronavirus şi, pentru că micuțul avea simptome ușoare de infecție a fost testat și el la COVID-19 iar rezultatul a ieșit pozitiv. Se întâmpla pe 27 iunie, moment în care s-a luat măsura izolării la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi, copii, părinţi şi personal educativ. 

Gradiniţa cu program prelungit a început activitatea pe data de 16 iunie şi conform anchetei epidemiologice, la apariţia primului caz de coronavirus erau 26 de copii înscrişi pentru activitati recreative şi 6 angajaţi. 

În urma apariţiei simptomelor la un alt copil înscris la aceeaşi unitate de învăţământ preşcolar, conform metodologiei a fost efectuată testarea acestuia. În cursul serii trecute, și acest copil a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Ambii copii sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, iar starea de sănătate este bună.

În unitatea de învăţământ preşcolar au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Doi copii cu COVID-19 la o grădiniță privată din Iași. Unul dintre ei, contact cu bunica infectată