Antena Meniu Search
x

Copiii nenascuti, gaj pentru imprumuturile datorate camatarilor!

Copilul nenascut gaj pentru imprumuturi! Pe cat de revoltator, pe atat de adevarat, spun procurorii de la Crima Organizata din Salaj. Iar cei care ar fi facut asemenea tranzactii ilegale ar fi membrii familiei unor interlopi din Jibou.

Vezi și

Pe scurt, membrii familiei interlopilor din Jibou racolau femei sarace, insarcinate. Le propuneau apoi sa le dea bani cu camata. Sumele urmau sa fie restituite in cele din urma cu dobanzi astronomice din indemnizatia de crestere a copilului... inca nenascut.

Si ca sa se asigure ca pun mana pe bani camatarii au atras de partea lor si 2 postasi din Jibou. Acestia duceau indemnizatiile direct la interlopi. Asa ca, timp de 2 ani mamele nu mai vedeau niciun ban de la stat.

In alte cazuri, unii dintre cei imprumutati au dat si cate 30.000 de lei pentru doar o suma de 1.000 lei luata.

Sumele de bani imprumutate si dobanzile pretinse erau recuperate prin amenintari si acte de violenta. Asa au pus camatarii mana pe masini si case ale celor care au luat bani de la ei.

16 persoane, membre ale aceleiasi familii, sunt acum cercetate pentru santaj si camatarie. Pana la acest moment procurorii au identificat 80 de victime ale grupului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copiii nenascuti, gaj pentru imprumuturile datorate camatarilor!