Antena Meniu Search
x

Copiii care învaţă de mici limbi străine, ajung adulţi cu şanse mai mari de reuşită în viaţă

Părinţii care şi-au înscris copiii la cursuri de limbi străine înainte ca cei mici să înveţe foarte bine limba română nu sunt fiţoşi. Sunt vizionari. Confirmarea vine de la un studiu făcut în Statele Unite

Vezi și

 Părinţii care şi-au înscris copiii la cursuri de limbi străine înainte ca cei mici să înveţe foarte bine limba română nu sunt fiţoşi. Sunt vizionari. Confirmarea vine de la un studiu făcut în Statele Unite.

Copiii care învaţă de mici limbi străine, ajung adulţi cu şanse mai mari de reuşită în viaţă şi îi înţeleg mai bine pe cei din jurul lor. În ultimii ani, numărul grădiniţelor din România în care copiii învaţă exclusiv în limbi străine a crescut simţitor. 

Andrei are cinci ani, şi învaţă limba germană de 3. Ştie exact ce vrea să facă atunci când va creşte - să apere poarta echipei al cărei fan este tatăl lui. După ani de studii, cercetătorii americani au făcut un experiment pe mai multe grupuri de copii. Au fost luaţi în calcul atât cei care studiaseră limbi străine, cât şi cei care cunoşteau doar limba maternă. După testele pe care le-au primit, s-a dovedit că 75 la sută dintre copiii care ştiau două limbi au reacţionat conform aşteptărilor adulţilor. Cei care nu ştiau o limbă străină s-au descurcat mai greu.

Lucru pe care cei mici par să îl fi înţeles încă de pe acum. Preţurile pentru părinţii care vor să îşi înscrie copiii la o grădiniţă cu predare exclusivă într-o limbă străină, cu program prelungit, variază între 1.100 şi 1.700 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Copiii care învaţă de mici limbi străine, ajung adulţi cu şanse mai mari de reuşită în viaţă