Antena Meniu Search
x

Copil de 12 ani, căutat de mai bine de 24 de ore în apele Mării Negre

De mai bine de 24 de ore salvatorii caută un copil care a dispărut în mare. Un altul a fost transportat, în stare gravă, la spital. Amândoi s-au aventurat în valuri, ignorând toate avertismentele. Alte șapte persoane au fost la un pas de înec pentru că au făcut acelaşi lucru. Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici, steagul roşu, care interzice scăldatul, a fost arborat în staţiunile din sudul litoralului.

de Redactia Observator

la 26.06.2020, 21:53

Vezi și
  • Un grup de patru copii a intrat în apă, însă doar doi dintre ei au reușit să se salveze, al treilea fiind în stare gravă la spital.
  • Copilul căutat făcea sport la un club din Constanța.

Au trecut mai bine de 24 de ore de când un copil de 12 ani a dispărut în apele agitate ale mării. Este căutat de salvamari şi scafandri cu ajutorul ambarcaţiunilor Garzii de Coastă şi chiar cu un elicopter. 

Însă, din cauza curenţilor puternici, salvatorii au o misiune dificilă. Sub ochii părinţilor, căutarile se desfăşoară fără niciun rezultat. 

Leontin Petrov, unchiul baiatului dispărut: Știa să înoate. Dumnezeu știe ce s-a întâmplat în momentul acela. Acuma noi presupunem și ne facem tot felul de scenarii.

Alerta s-a dat ieri, în jurul orei 16:00, când un apel la 112 a sesizat că pe plajă, în dreptul hotelului Flora, din Mamaia, două persoane sunt în pericol de înec. 

Scafandru: Au intrat la scăldat şi n-au respectat regulile. Am înţeles că au fluierat salvamarii la ei, că toată ziua n-au stat, să-i scoată afară.

Patru au intrat în apă, doi au reuşit să iasă la timp, iar al treilea a fost scos de salvamari şi este în stare gravă la spital. Pentru al patrulea, şansele de a fi găsit în viaţă scad cu fiecare minut care trece. 

Gabriel Culea, șef Salvamari Mamaia: S-au făcut căutări și în zona digurilor și pe altă zonă decât unde s-a întâmplat. Trebuie să ne luăm tot timpul precauții și să ne protejăm cât putem de mult pentru că nu e de glumit.

Copilul de 12 ani era sportiv la un club din Constanţa. Antrenorii sunt în stare de şoc. 

Valentin Șurghiu, președinte club sportiv: Era un copil foarte bun, foarte educat. Refuz să cred că e în apă.

Azi, tot în staţiunea Mamaia, o fată de 11 ani a fost salvată de la înec, iar în Venus, o mamă şi trei copii au fost scoşi în ultima clipă din apă. Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici, steagul roşu, care interzice scăldatul, a fost arborat în staţiunile din sudul litoralului.

Însă nu doar marea îşi cere tributul. O fetiţă de cinci ani din judeţul Sibiu este căutată de trei zile în apele râului Cibin. 

Iar un tânăr din Iaşi a fost scos fără suflare de scafandri, după ce a vrut să se răcorească într-un iaz de la marginea oraşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Copil de 12 ani, căutat de mai bine de 24 de ore în apele Mării Negre