Antena Meniu Search
x

Un băieţel al cărui tată a luptat în prima linie, a reprezentat grafic ceea ce înseamnă bătălia cu pandemia

Supereroii sunt acei oameni cu săbii fermecate şi costum de protecţie care luptă, de mai bine de două luni, cu un fel de căpcăun cu mai multe capete.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 17:11

Vezi și
  • Momentul emotionant n-a putut fi surprins in imagini.
  • Toata lumea era ocupata sa planga.

Avem, aşadar, pentru prima dată, o reprezentare grafică a ceea ce înseamnă bătălia cu pandemia. Autorul este copilul unui salvator din prima linie, aşa că trebuie să îl credem pe cuvânt. Tatăl lui este medic militar, aflat încă în misiune, departe de casă.

Se facea ca intr-o zi un virus așa, cam ciufulit si rosu la faţă, a dat năvală peste ţară. Şi nişte oameni cu săbii verzi au plecat sa lupte cu el si sa aduca linistea pe pamant.

Aceasta este o poveste reala, ca si personajul cu sabie. E tatal lui Sasa, baietelul care a si facut acest desen. Descrie insa mult mai bine situatia sora lui, Maruca.

Maruca Gârbea: Tatal meu este medic militar. Din cauza coronavirusului a trebuit sa se mute cu munca la Bucuresti. Îmi este foarte dor de el si imi lipseste mult dar stiu ca este nevoie de el acolo si ca isi face datoria. Uneori, la sfarsit de saptamana, sunt fericita deoarece vine acasa si stam impreuna toata familia.

Dar cea mai fericita a fost Maruca, intr-o sambata, pe la inceputul lui mai. Tata ii promisese ca de data asta va ajunge acasa, de ziua ei. Anul trecut n-a reusit, era tot in misiune. Anul asta, tot asa.

Angajat al unei baze militare din Rasnov, medicul Adrian Garbea a fost trimis la Bucuresti, la Directia Medicala a Ministerului Apararii nationale, ca sa coordoneze activitatea spitalelor cu conducere militara.

“Nu-i asa ca anul asta o sa ajungi la ziua mea?”, i-a spus intr-o zi la telefon Maruca. Tatal stia ca ii va fi foarte greu sa se tina de promisiune. Dar, uneori, chiar si in vreme de razboi, dorintele copiilor sunt mai presus de misiuni. Medicul a primit cateva zile libere si a ajuns acasa fix cand incepea petrecerea.

Momentul emotionant n-a putut fi surprins in imagini, toata lumea era ocupata sa planga. Acum, Maruca mai are doar o dorinta.

Maruca Garbea: Eu imi doresc sa dispara acest virus pentru ca tatal meu sa vina acasa. te iubesc tati. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un băieţel al cărui tată a luptat în prima linie, a reprezentat grafic ceea ce înseamnă bătălia cu pandemia