Antena Meniu Search
x

Copil epileptic, tratat cu indiferență

O boală de care n-are cum să scape îi distruge copilăria şi îi omoară, încet, viitorul. Născut aparent sănătos, Nikolas a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu epilepsie. Nu vorbeşte, nu se joacă şi nici nu merge

Vezi și

O boală de care n-are cum să scape îi distruge copilăria şi îi omoară, încet, viitorul. Născut aparent sănătos, Nikolas a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu epilepsie. Nu vorbeşte, nu se joacă şi nici nu merge. 

Are doi ani şi jumătate, dar nu are copilărie. Epilepsia, o boală care nu se vindecă niciodată, îi răpeşte zâmbetele, unul după altul. Nicolas nu se joacă, nu vorbeşte şi nici nu merge. Nu face nimic din ce ar face un copil de vârsta lui. Chiar dacă atunci când a venit pe lume medicii au crezut că e perfect sănătos.

Diagnosticul a venit abia la vârsta de şase luni. Atunci, părinţii au aflat că au de dus o luptă grea cu boala care nu poate fi doborâtă, ci doar ţinută sub control.

Nikolas a ajuns să facă şi 25 de crize pe zi. Aproape săptămânal, mama ajungea cu el în Ambulanţă la spital. Părinţii spun că, de fiecare dată, copilul a primit un calmant şi a fost trimis acasă.

Cei din conducerea spitalului spun că nu pot să răspundă acuzaţiilor decât după sărbători. Părinţii nu vor decât ca micuţul să primească atenţia cuvenită şi să ajungă la un nivel minim de dezvoltare.

Nikolas a pierdut startul în viaţă. De câteva luni, are certificat cu grad accentuat de handicap şi are nevoie de toată atenţia să recupereze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Copil epileptic, tratat cu indiferență